Het museum bestaat uit 3 elementen: vier vliegtuigen in statische opstelling, vijf bedrijfsklare voertuigen alsook een historisch museum met annex.

De tentoongestelde vliegtuigen zijn: een F-84G Thunderjet, een F-84F Thunderstreak, een F-104G Starfighter, en een Fouga-Magister.

Het voertuigenpark bestaat uit een Willy's Jeep uit 1953, een Jaguar in tijgerkleuren, een ATA vliegtuigtrekker en 2 pilotenbusjes, respectievelijk van het 23ste en het 31ste Smaldeel.

Het museum bevat een hal en 8 kamers met de chronologische weergave van de aanleg, de bezetting en de operaties met de verschillende vliegtuigtypes door zowel de Canadese als Belgische Luchtmachten van 1944 tot op heden.
De vliegtuigen zijn opgesteld aan het Hof Bergendal, de voertuigen staan op de parking vr het museum dat ondergebracht is in de westelijke vleugel van Blok 9.

De collectie luchtvaart memorabilia tenslotte is te bezichtigen in Loods 140, tegenover het museum.

De bezoekers worden door het museum geloodst door gemotiveerde gidsen, meestal ex-militairen van de 10de Wing, die er prat op gaan de geschiedenis van het vliegveld mee vorm te hebben gegeven.

 

Voor openingsuren, zie INFO